De sporters uit Sportlab Sedoc
Sportlab SedocSportlab Sedoc
Sportlab SedocSportlab Sedoc

Hoe gaat het nu met de sporters?

Met nog een paar weken tot de Olympische Spelen zijn bij een aantal sporters de voorbereidingen en trainingen nog in volle gang. Hoe is het met ze gegaan sinds de opnames van Sportlab Sedoc?

Gaat die ene oefening inmiddels beter? Welke lessen zijn geleerd van de wedstrijden die ze afgelopen winter hadden? En, zijn ze klaar om een medaille te winnen?

  1. Sportlab Sedoc

Karolien Florijn - skiff

Na haar gouden medaille tijdens de wereldbeker in Varese, zijn Karolien en haar coach Michelle Darvill verdergegaan met de voorbereidingen voor de Olympische Spelen in Parijs.

In een trainingskamp op hoogte in het Oostenrijkse Obertraun, een zogenaamde hoogtestage, wordt gewerkt aan het uithoudingsvermogen van Karolien.

Veel kilometers maken

Karolien: “De voorbereidingen gaan goed. Momenteel focus ik me op het maken van veel kilometers en zetten we de puntjes op de i qua techniek. Hier zijn de omstandigheden optimaal om veel trainingsuren te maken. Het resultaat in Varese geeft vertrouwen dat ik op de goede weg ben in aanloop naar Parijs.”

De laatste week voor de Spelen zal voor Karolien rustig verlopen. “Ik ga dan vooral de tijd nemen om te wennen aan het water in de Olympische baan. Ik kijk er erg naar uit om daar met mijn wedstrijden te beginnen.”

Update - Goud voor Karolien Florijn

Zaterdag 3 augustus 2024 gaat de boeken in als de dag dat Karolien haar grote droom waarmaakt: tijdens de Olympische finale in de skiff is ze haar concurrenten uit Nieuw-Zeeland en Litouwen te snel af en roeit ze in zeven minuten en zeventien seconden naar de gouden medaille. Waar ze in de voorbereidingen nog niet te veel wilde denken aan een gouden plak, laat ze in Parijs zien dat ze in topvorm is en keihard werkt voor de winst. Gefeliciteerd Karolien! 


Karolien Florijn in de skiff

Karolien tijdens een training in Portugal

Jeffrey Hoogland - baanwielrennen

De zowel mentale als fysieke hobbels die Jeffrey Hoogland moest nemen zorgden ervoor dat het pad naar Parijs begin dit jaar een straffe route leek. Inmiddels lijkt de focus weer gevonden.

Jeffrey: “Het gaat goed, we zijn ondertussen aangekomen in Noorwegen voor het laatste trainingskamp. Hier werken we aan de laatste details van de voorbereiding. We beginnen de Olympische Spelen met de Teamsprint, dus daar zit de eerste focus. Daarna gaan we door naar de Sprint en de Keirin.”

Trainen en rusten

De pijntjes waar Jeffrey in de serie mee worstelt, zijn beheersbaar. “Het is belangrijk dat ik geen andere dingen meer doe, ik focus me nu alleen op trainen en goed rusten. Tot 23 juli zijn we nog hier in Noorwegen. Daarna ben ik nog lekker een week thuis om vervolgens naar Parijs te reizen.”

Update - Goud op de teamsprint voor Jeffrey Hoogland

Wat wij inmiddels weten, wist Jeffrey Hoogland al langer: de Nederlandse mannenploeg wint goud op de teamsprint. Op 6 augustus kwam zijn voorspelling glorieus uit, want niet alleen bemachtigde Hoogland, Lavreysen en Van den Berg de gouden medaille, maar reden ook het huidige wereldrecord aan diggelen door onder de 41 seconden te blijven. 

Jeffrey met coach Mehdi Kordi

Jeffrey met coach Mehdi Kordi

Eythora Thorsdottir - turnen

Ondanks haar harde werken en trainen valt op 20 juni Eythora’s Olympische droom uiteen: tijdens een training landt ze verkeerd op de balk, waardoor ze haar voet op vier verschillende plaatsen breekt. Eythora: “De teleurstelling dat ik niet naar de Spelen kan heb ik nog niet echt kunnen verwerken. Ik denk dat het gedurende de hele Spelen nog lastig blijft. Gelukkig heb ik genoeg steun en liefde om me heen, dat sleept me er doorheen.”

Het is nog lastig te zeggen hoelang deze blessure duurt, er wordt rekening gehouden met minimaal drie maanden.

Verhuizen en focus op herstel

Dat ze niet naar Parijs gaat, wil niet zeggen dat Eythora een rustige zomer voor de boeg heeft: “Ik ga binnenkort verhuizen naar een appartement dat ik met mijn vriend heb gekocht, daar komt al veel bij kijken. Daarnaast ligt de focus op mijn herstel, zowel fysiek als mentaal. Natuurlijk zal ik ook de Olympische Spelen gaan volgen, hoe moeilijk dat ook is.”

Eythora en Gregory analyseren haar oefening

Eythora en Gregory analyseren haar oefening

Terrence Agard - 4x400

De bewonderenswaardige veerkracht van Terrence Agard zorgt ervoor dat hij ondanks een turbulent jaar alles op alles zet voor een Olympisch ticket. Helaas lukt het tijdens het EK atletiek in Rome de mannenploeg van de 4x400 meter niet om zich te plaatsen voor de Spelen.

Een teleurstelling, maar Terrence kijkt met opgeheven hoofd terug: “Ik heb er vrede mee, ik weet dat ik alles eraan heb gedaan om er voor te gaan. Gezien wat er is gebeurd afgelopen jaar zou het begrijpelijk zijn geweest als ik voor de rest van dit jaar zou stoppen met sport, of zelfs m’n sportcarrière zou beëindigen. Ik ben blij dat ik nu tijd voor mezelf kan maken. Het is jammer, maar het leven bestaat uit belangrijkere dingen.”

Olympisch randje

Terrence’ partner Lieke Klaver heeft zich wel geplaatst voor de spelen. “Dat zij naar de Spelen gaat vind ik mooi om te zien, en geeft deze zomer wel een Olympisch randje voor me. Mijn persoonlijke focus ligt op dit moment ergens anders.” Met volgende wedstrijden is Terrence nog niet bezig: “Misschien na de Olympische Spelen, maar dat hangt af van hoe ik me voel de komende tijd. Het belangrijkste is nu om te helen. De schade die ik heb geleden is groot en ik heb veel tijd nodig om ermee leren om te gaan.”

Terrence Tijdens Het Trainingskamp in Zuid Afrika

Terrence tijdens het trainingskamp in Zuid-Afrika

Dit artikel wordt aangevuld.

MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading