AVROTROS
Hoe gaat het nu met?Hoe gaat het nu met?
Hoe gaat het nu met?Hoe gaat het nu met?

Hoe gaat het nu met de familie Mensing vs familie Geurts uit Ik Vertrek Even Weg?

Let op: dit hoort bij de herhaling van 7 juli 2024

In 2022 zien we hoe de families Geurts uit Spanje en Mensing uit Italië van elkaar leren hoe je een bedrijf aan huis kunt combineren met een gezinsleven.

Hoe gaat het anno 2024 met de families?

  1. Hoe gaat het nu met?
  2. Ik Vertrek
Ik Vertrek Even Weg Familie Geurts Update 2024

Update 7 juli 2024

Familie Geurts Villa Atalanta

Inmiddels wonen we ruim zeven jaar in Spanje en zijn we nog steeds heel gelukkig op onze berg. Onze emigratie is de beste beslissing in ons leven is geweest.

Het geeft zo onbeschrijfelijk veel voldoening om op een prachtige plek te wonen en werk te doen dat niet als werk voelt. Hoewel het soms druk is, geeft het veel energie om je eigen baas te zijn en elke dag fijne, blije mensen om je heen te hebben.

Als een vis in het water

Jep, Siem en Boaz voelen zich als een vis in het water in Spanje. Ze gaan goed op school, hebben veel vriendjes en vriendinnetjes en zijn haast altijd buiten. Jep zit bij de voetbalclub in het dorp, Siem turnt en Boaz, die in de uitzending nog maar drie maanden oud was, gaat na de vakantie al naar de basisschool.

Twee jaar geleden konden wij het huis van de buurman kopen, waardoor ons complex een nieuwe vakantiewoning heeft.

Daarnaast is alles veel groener geworden en Dirk besteedt zijn vrij uurtjes graag aan zaaien en stekken. Hierdoor is de plantencollectie uitgebreid met talloze cactussen, palmen en vetplanten. Ieder zijn hobby!

Werk-privébalans

In de afgelopen twee jaar hebben we een betere werk-privébalans gevonden. In de uitzending gaven we destijds aan daar soms moeite mee te hebben. Doordat je een bepaalde ervaring en routine opbouwt, kosten de werkzaamheden minder tijd en blijft er meer ruimte over om er bijvoorbeeld een hele dag met de jongens op uit te trekken. En daar wordt iedereen blijer van.

Onze uitwisseling

We bewonderen nog steeds hoe Jean-Paul, Rosalie, Dylan en Isabelle hun leven in Italië hebben opgebouwd. We hebben niet dagelijks contact, maar volgen hun Italiaanse avontuur op de voet en spreken elkaar zo nu en dan. We denken nog steeds met veel plezier terug aan onze twee ontmoetingen.

Nieuwe uitdagingen

Hoewel we hier gelukkig zijn, willen we iets nieuws. Wij zouden nog heel graag op een andere plek in Spanje een nieuw paradijs maken. Nog een keer vanaf nul beginnen, om te ervaren hoe het is om in een andere streek van dit prachtige land te wonen. En daarom hebben we, na heel lang wikken en wegen - en met pijn in het hart - onlangs besloten om ons complex te koop te zetten.

In de loop der jaren hebben we wel geleerd dat je soms een rigoureuze beslissing moet nemen om de regie over je eigen leven in handen te houden. We hebben er alle vertrouwen in dat we met z’n vijven op een nieuwe plek weer net zulke mooie avonturen zullen beleven als hier op onze berg.

De liefde vieren

Onze onderlinge band is de afgelopen zeven jaar alleen maar sterker is geworden. En dat is zeker niet vanzelfsprekend als je op een berg woont en zowel zakelijk als privé alles samen doet. En toch was het voor Feikje een complete verrassing toen Dirk haar op een ochtend meenam naar een idyllisch strandje en haar ten huwelijk vroeg.

Het antwoord was gelukkig geen verrassing en zodoende gaan we eind september van dit jaar trouwen. In ons eigen complex. Om de liefde te vieren, de liefde voor elkaar en de liefde voor Spanje!

Ik Vertrek Even Weg Familie Mensing 2024

Update 7 juli 2024

Rosalie, Jean Paul en kids Casa & Glamping Sorriso

We zijn nu ruim vier jaar in Umbrië en hebben verschrikkelijk veel meegemaakt. Van volle weken en super leuke gezinnen tot diepe dalen met een inval van de gemeente, politie en ASL. Klinkt allemaal erg warrig en zo is de afgelopen periode wel te omschrijven.

Vergunningen

We hebben de afgelopen 4 jaar veel veranderd, gemoderniseerd en opgeknapt op ons terrein. Na vier jaar zijn de vergunningen voor elkaar en staan de prachtige glampingtenten. Voor de kinderen zijn er veel speelplekken waaronder een mooie pannakooi om te voetballen, basketballen of volleyballen.

Een veld vol olijfbomen is aangelegd om aan het agrarische gedeelte te voldoen en het terrein is een oase van rust voor de gasten. Wat lastig blijft, is de staat van de waterleidingen. Na alle leidingen om het huis heen vervangen te hebben, knappen nu de leidingen onder het huis door de hoge waterdruk…

Nieuwe vriendschappen

Als gezin genieten we nog met volle teugen van het leven hier. De kinderen gaan nu met veel plezier in Orvieto naar school en kunnen zich goed verstaanbaar maken in het Italiaans. Ze bouwen vriendschappen op en sporten bij clubs. Als echtpaar, vader en moeder en collega’s zijn wij enorm gegroeid en op elkaar ingespeeld.

Net zoals ieder echtpaar “is er wel eens wat” maar we steunen elkaar, vullen elkaar aan en zorgen we ervoor dat het beste naar boven komt. Ook Scooby onze hond geniet van alles in en rondom Casa Sorriso.

We genieten er van als onze gasten vertellen wat een schitterende dingen ze hier gedaan en gezien hebben in de omgeving. We proberen ieder jaar weer leuke bezienswaardigheden en uitstapjes toe te voegen. Omdat we kleinschalig zijn, is ons contact met de gasten veelal intensief en dit levert leuke contacten op. Ook zijn er genoeg gasten die hun eigen plan trekken en gewoon genieten van al met moois in deze omgeving.

Toekomstige reünie

Met Dirk en Feikje hebben we nog steeds contact. Natuurlijk volgen we hun mooie locatie en de plannen die zij hebben. De uitzending is voor ons zeker waardevol geweest en hebben we de dingen die we besproken hebben ter harte genomen! Het is helaas te moeilijk om elkaar op te zoeken maar we sluiten een reünie niet uit!

Ik Vertrek Even Weg Familie Geurts Jep Siem Boaz

Jep, Siem en Boaz

Ik Vertrek Even Weg Familie Geurts Complex

Het complex van familie Geurts

Ik Vertrek Even Weg Familie Geurts Salobreña

Salobreña, Spanje

Ik Vertrek Even Weg Familie Mensing Rosalie Isabelle

Rosalie en Isabelle

Ik Vertrek Even Weg Familie Mensing Jean Paul Dylan Koken

Jean-Paul en Dylan aan het koken

Ik Vertrek Even Weg Familie Mensing Zwembad

Het zwembad van familie Mensing

    Ik Vertrek Even Weg 4 juni 2022

    Familie Geurts en familie Mensing

Terugkijken op NPO Start

Update 2022: ervaring van familie Geurts bij familie Mensing

Rosalie en Jean-Paul hebben een puike prestatie neergezet. Ze bouwden een prachtig vakantieoord op een fantastische plek. Voor ons was het mooi om te zien hoeveel faciliteiten ze voor kinderen hebben gecreëerd en hoe onze kinderen het naar hun zin hadden op hun complex. Voor ons is de conclusie dat we héél gelukkig zijn met ons leven hier. En bijzonder blij met en trots op hetgeen dat we in die tijd hebben gerealiseerd. 

We zijn allen gezond en hebben drie schatten van kinderen. We hebben onze draai hier helemaal gevonden. Jep en Siem doen het goed op school en hebben vriendjes en vriendinnetjes. En Boaz gaat met veel plezier naar de crèche in het dorp en heeft een geweldig lieve leidster. De kinderen spreken vloeiend Spaans en we wachten erop tot ook Boaz zijn eerste woordjes spreekt. En vragen ons uiteraard af, of dit in het Spaans of Nederlands zal zijn.

In 2017 begonnen we met het hoofdgebouw met drie appartementen, waarvan wij er één bewonen. Daarna hebben we nog drie vrijstaande huizen en een bar gebouwd. Wij vinden het een hele eer dat mensen besluiten om hun belangrijkste weken van het jaar, de vakantie, bij ons door te brengen. Dan is er geen groter compliment denkbaar dan dat ze genieten en het naar hun zin hebben. 

Balans werk en privé 

Natuurlijk is het niet alleen rozengeur en maneschijn. Een eigen bedrijf hebben betekent heel hard werken. Zeker in combinatie met een gezin met drie jonge kinderen. Daardoor blijft er weinig tijd over voor jezelf. Soms is het voor ons zoeken naar een goede balans tussen werk en privé. Maar er staat zoveel moois tegenover: weinig mensen zullen hun kinderen van zo dichtbij zien opgroeien. Daarnaast zijn er, met de kinderen van de gasten, altijd vriendjes in de buurt om mee te spelen. Tel daar de tuin, het zwembad en het mooie weer bij op. Wat wil je nog meer?

Plannen 

We hebben nog meer plannen en ambities. Onlangs hebben we ons buurthuis gekocht, wat we op dit moment laten verbouwen tot een nieuwe vakantiewoning. In juli hopen we daar de eerste gasten te mogen verwelkomen. Daarnaast zijn we aan het onderzoeken of we op termijn een nieuw vakantiecomplex kunnen ontwikkelen op een andere plek in Andalusië. Maar vooralsnog zitten we goed op onze berg en genieten we met volle teugen van het Spaanse leven hier.

AVROTROS

Update 2022

Familie Geurts

Familie Geurts

Familie Geurts

Familie Geurts zwembad

Familie Geurts

Familie Geurts

Siem en Jep

Siem en Jep

Rosalie, Jean Paul, Dylan en Isabella Casa & Glamping Sorriso

En zo zijn we dan 2 jaar verder na “Ik Vertrek”. We waren helemaal blij met het gezin uit Spanje waarmee we gekoppeld zijn. Er was meteen een klik en de gesprekken kwamen heel natuurlijk op gang en de kinderen konden samen spelen. Het is leuk om een gezin te ontmoeten met zoveel raakvlakken!

Onze ervaring

We hebben veel gepraat over bureaucratie en organisatie, afgewisseld met gesprekken over leuke gasten en activiteiten. Al gauw ontstonden er ook gesprekken over hoe fijn het is als je een klankbord hebt voor je ideeën of twijfels! Hierdoor hebben wij direct onze eetavonden bijvoorbeeld aangepast. 

In de tussentijd is er veel contact gebleven en daarom kwamen we in Spanje in een warm bad terecht. Met een beheerste snik hebben we na een aantal heerlijke dagen afscheid genomen en in al de verstreken tijd is het contact gebleven! Helaas was het door drukte niet mogelijk om samen de uitzending te bekijken, maar buiten ‘Ik Vertrek’ zullen wij elkaar zeker nog een keer opzoeken.

Ons leven in Italië

De kids zijn hier goed gewend. Dylan spreekt vloeiend Italiaans en speelt regelmatig met vrienden in het dorp. Ieder 10-minutengesprek op school horen we lovende woorden over hem. Mega trotse ouders! Isabella doet haar eigen ding en rommelt lekker door op de kleuterklas. Je merkt echt dat zij alle kindjes bij ons heel gezellig vindt. Wij zijn als creatief en uitvoerend echtpaar erg blij dat we dit mogen doen, maar net als iedereen willen we elkaar af en toe achter het behang plakken!

Casa Sorriso ontwikkelt zich en wij zien de toekomst zonnig tegemoet! De tenten staan weer in volle glorie met een prachtig uitzicht en de plannen zijn gemaakt. Laat nu het seizoen maar beginnen!

AVROTROS

Update 2022

AVROTROS

AVROTROS

AVROTROS

AVROTROS

AVROTROS

MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading