AVROTROS
Nieuw KlassiekNieuw Klassiek
Nieuw KlassiekNieuw Klassiek

Herman Finkers

Herman Finkers is een in 1954 geboren Twentse cabaretier met landelijke bekendheid. Maar wie weet dat Herman Finkers ook een begaafd componist is?

  1. Nieuw Klassiek
  2. Klassiek

Prijsvraag (verlopen)

Beantwoord de prijsvraag hieronder en maak kans op een exemplaar van deze nieuwe cd!

“Hij schreef het werk voor zijn eigen huwelijk in 1990.”

Nieuwe cd

Bijna niemand is ongevoelig voor zijn droge humor. Maar wie weet dat Herman Finkers ook een begaafd componist is? Zijn Missa Sancti Georgii (Sint Jorismis) wordt op deze nieuwe cd uitgevoerd door twee wereldberoemde Nederlandse ensembles: Cappella Amsterdam & Holland Baroque, gedirigeerd door niemand minder dan Daniel Reuss

À la Bach

De Sint Jorismis is een boeiend en afwisselend werk, waarin Finkers soms een echte kerkstijl à la Bach hanteert, dan weer muziek schrijft die aan het Franse chanson of aan filmmuziek doet denken. De mis heeft een grote persoonlijke betekenis voor Finkers: hij schreef het werk voor zijn eigen huwelijk in 1990. Ook voelt Finkers nog altijd een sterk emotionele band met de Rooms-Katholieke Kerk van zijn jeugd. Het Gregoriaans werd hem met de paplepel ingegoten en het is dus geen toeval dat de Gregoriaanse muziek voor de Vesper van de Heilige Maagd Maria ('Ad Vesperas Beatae Mariae Virginis') ook op deze fraaie cd is te horen. Deze fraaie verstilde muziek wordt hier uitgevoerd door het vocale ensemble Wishful Singing

Een andere kant van Finkers

Verstilling, schoonheid, vrolijkheid, spiritualiteit: dit is een cd die een heel andere kant van Herman Finkers laat horen en de luisteraar een gevoel van geluk en sereniteit geeft. Het is letterlijk een geschenk van een prachtig mens en een begaafd kunstenaar aan de wereld, waarin onrust en verdriet vaak zo domineren. 

Prijsvraag (verlopen)

Om kans te maken op deze gloednieuwe cd hoef je alleen antwoord te geven op de volgende vraag:

Wat is de titel van de film (uitgebracht in 2020) waarin Herman Finkers niet alleen de hoofdrol speelt maar ook het scenario heeft geschreven?

De prijsvraag loopt t/m dinsdag 12 september. De winnaars krijgen persoonlijk bericht.

MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading