AVROTROSNathalie Hennis
Talenttraject VIRTUOOSTalenttraject VIRTUOOS
Talenttraject VIRTUOOSTalenttraject VIRTUOOS

Elisabeth Hetherington wint Nederlandse Muziekprijs


  1. Talenttraject VIRTUOOS
  2. Klassiek
  3. Elisabeth Hetherington

De Canadees-Nederlandse sopraan Elisabeth Hetherington krijgt op 4 oktober uit handen van minister Eppo Bruins de Nederlandse Muziekprijs uitgereikt. Het is de meest prestigieuze erkenning voor een musicus in de klassieke muziek, namens het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, toegekend door het Fonds Podiumkunsten.

De Canadese sopraan Elisabeth Hetherington heeft sinds haar verhuizing naar Nederland een reputatie opgebouwd als veelzijdig artieste en vertolkster van hedendaags en modern repertoire in heel Europa. Ze studeerde Voice Performance aan de Universiteit van Toronto en behaalde cum laude haar masterdiploma Oude Muziek Zang aan het Conservatorium van Amsterdam.

Elisabeth Hetherington werkt samen met componisten, choreografen en heeft met diverse opera- en muziektheatergezelschappen in Nederland memorabele rollen gespeeld, waaronder in The Cherry Orchard, De Vliegende Hollander en Divorce of Figaro. Daarnaast is ze een gerespecteerd onderzoeker op het gebied van ‘Original Pronunciation of Elizabethan English’. Ze geeft masterclasses en lezingen in Canada en Europa.

In 2019 was Elisabeth een van de eerste deelnemers aan het AVROTROS-talenttraject VIRTUOOS (voorheen AVROTROS Klassiek presenteert!). Zij nam toen, samen met luitist David Mackor, haar debuut-cd op met werk van Dowland en tijdgenoten.

John Dowland: Time stands still

Op vrijdag 4 oktober zingt Elisabeth samen met het Vlaamse barokorkest B’Rock en HIIIT (voormalig Slagwerk Den Haag) een bijzonder programma in De Doelen Rotterdam. Na afloop ontvangt ze de Nederlandse Muziekprijs.

Eerdere winnaars waren o.a.: organist Laurens de Man, bariton Raoul Steffani, blokfluitist Lucie Horsch, mezzosopraan Jard van Nes en pianist Ronald Brautigam.

MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading