Eric De VriesEric De Vries
Nu te Zien!Nu te Zien!
Nu te Zien!Nu te Zien!

Duik in de wereld van Ossip

Brutus Space organiseert de tentoonstelling ‘ALLE-ANDEREN’, waarin het werk van kunstenaar Ossip (72) centraal staat. Ossip houdt niet van het label ‘kunst’ en zijn werk is lastig te vergelijken met dat van anderen.

  1. Nu te Zien!
  2. Kunst
  3. Nu te Zien! extra

ALLE-ANDEREN

Ossip won de Brutus Prijs 2023 en staat bekend om zijn unieke stijl waarin hij fotocollages, installaties en tekeningen combineert. In ALLE-ANDEREN zijn 500 werken tentoongesteld, die Ossips' ontwikkeling van de afgelopen 50 jaar laten zien.

Nu Te Zien! Ossip Eric de VriesEric de Vries

Een kunstwerk van Ossip, foto: Eric de Vries

Zintuiglijke ervaring

Curator Maarten Spruyt, die eerder tentoonstellingen bij Brutus verzorgde, werkte samen met componist Dick Raaijmakers en filmmaker Anduo Lucia om een bijzondere zintuiglijke ervaring te creëren. De kunstwerken van Ossip bevatten vaak bewegende elementen. Deze komen tot leven door de speciale soundscapes van Raaijmakers. Lucia’s film is speciaal gemaakt voor deze tentoonstelling. De film legt de beweging van de objecten vast, wat de ervaring compleet maakt. 

Ossip in Atelier Eric de VriesEric de Vries

Ossip in zijn atelier, foto: Eric de Vries

Documentaire in 2019

In 2019 portretteerde Lucia Ossip in de Close Up-documentaire ‘Van vader op zoon’ voor AVROTROS. Ossip bewerkt foto’s van anonieme personen die hij vaak uit boeken van de kringloop haalt. Het resultaat van deze geknipte foto’s is licht verontrustend en raadselachtig. Deze documentaire kun je terugkijken via NPO Start.

Nu te Zien!

Directeur van Museum Voorlinden Suzanne Swarts bezoekt voor het tv-programma Nu te Zien! de maar liefst 6000 vierkante meter grote tentoonstellingsruimte BRUTUS in Rotterdam. Ossip omarmt het vreemde en imperfecte met honderden driedimensionale objecten.

Kijk Nu te Zien! op woensdag 23 oktober 2024 om 21.15 uur bij AVROTROS op NPO 2.

MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading