AVROTROS
Close UpClose Up
Close UpClose Up

Carlijn Kingma: Creatieve kaarten en maatschappelijke strijd

‘De wereld van Carlijn’ is een indrukwekkende Close Up-documentaire over de Nederlandse cartograaf Carlijn Kingma. Zij heeft internationale bekendheid verworven vanwege haar gedetailleerde kaarten van complexe maatschappelijke systemen.

  1. Close Up
  2. Kunst
  3. Close Up afleveringen
Carlijn Kingma Venetie Tekening

Carlijn Kingma met haar tekening: Venetië

Carlijn Kingma

Filmmaker Ariane Greep volgt Kingma vanaf het begin van haar nieuwste project. De documentaire toont niet alleen haar artistieke proces, maar ook haar diepgaande betrokkenheid met sociale ongelijkheid.

Het nieuwe project van Kingma: ‘Het Waterwerk van ons geld’, is een kaart die het wereldwijde financiële systeem blootlegt. Een systeem waarin de rijken steeds rijker worden, terwijl de armen achterblijven.

Carlijn Kingma

Carlijn Kingma aan het tekenen

Close Up-documentaire

Haar unieke aanpak die vergelijkbaar is met de kunstenaars M.C. Escher en Piranesi leidt zowel nationaal als internationaal tot veel aandacht en lof. Ze heeft met haar project meerdere prijzen gewonnen, waaronder de Dutch Design Award en de Amsterdamprijs voor de Kunst. 

De Close Up-documentaire ‘De wereld van Carlijn’ zie je dinsdag 8 oktober 2024 om 22.40 uur bij AVROTROS op NPO 2. Of kijk de documentaire (terug) via NPO Start.

MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading