AVROTROS
Beste ZangersBeste Zangers
Beste ZangersBeste Zangers

Beste Zangers zingen voor Rikki Borgelt

Wat begon als schoolband op de Herman Brood Academie, is uitgebloeid tot de volwaardige band RONDÉ. Welke nummers van RONDÉ en andere muziek uit de afgelopen 33 jaar van haar leven zijn frontvrouw Rikki Borgelt dierbaar?

  1. Beste Zangers
  2. Rikki Borgelt (Rondé)

Beste Zangers met Rikki Borgelt als hoofdgast, uitgezonden op zaterdag 12 oktober om 20.30 uur op NPO 1.

Karin Bloemen - Bright eyes

In een periode waarin Rikki in haar kracht stond, schreef ze het nummer ‘Bright eyes’ met de boodschap niet meer achterom te kijken. Met volle blik vooruit bijt Karin Bloemen het spits af.

Karin Bloemen - Bright eyes

Hannah Mae - Wat maakt het nu nog uit dan

‘Why do you care’ is zowel één van Hannah Mae haar favoriete nummer van RONDÉ, als die van Rikki. Een nummer dat je tijdens een roadtrip, met de ramen wagenwijd open en de radio op volume tien, meezingt. Hannah Mae heeft het wederom op eigen wijze vertaald naar het Nederlands.

Hannah Mae - Wat maakt het nu nog uit dan

SERA - Run

Het allereerste nummer dat RONDÉ heeft uitgebracht, wist SERA direct te pakken. Ze wil niets aan het origineel veranderen. De energie die ze op het podium uitstraalt is ongelooflijk, precies zoals het nummer is bedoeld.

SERA - Run

Tangarine - Sweethearts together

Rikki heeft haar muzikale talent niet van een vreemde, ook haar vader was een groot muziekliefhebber. Toen ze net 17 was, overleed hij. Bij zijn afscheid klonk het nummer ‘Sweethearts together’ van The Rolling Stones. Een waardevol nummer voor Rikki, dat de broers Arnout en Sander vol liefde weten te brengen.

Tangarine - Sweethearts together

Matthijn Buwalda - Van mezelf

De muziek van Rikki en Matthijn zijn twee verschillende werelden, toch wist hij vrij snel welk nummer hij voor haar wilde zingen. Een lied dat gaat over het houden van jezelf. Volgens Matthijn een belangrijke boodschap, die hij heeft vertaald naar het Nederlands.

Matthijn Buwalda - Van mezelf

Claude - Toen ik je zag

Tot over haar oren is Rikki verliefd op de Italiaanse Claudio die ze spontaan heeft ontmoet op vakantie. Eén nummer is volgens Claude perfect voor deze situatie: ‘Toen ik je zag’ van Hero. Hij heeft er een Nederlands-Franse versie van gemaakt, zoals alleen Claude dat kan.

Claude - Toen ik je zag

Volgende week wordt Hannah Mae bezongen door de Beste Zangers. Zaterdag 19 oktober om 20.30 uur op NPO 1.

Op de hoogte blijven van je favoriete programma's?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van AVROTROS.

Dit veld is verplicht

MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading