AVROTROS
Beste ZangersBeste Zangers
Beste ZangersBeste Zangers

Beste Zangers zingen voor Karin Bloemen

In de eerste aflevering van het zeventiende seizoen Beste Zangers komen de artiesten aan in de haciënda in Sevilla en kijken eerst hun ogen uit voordat ze zich installeren in hun kamers. 

  1. Beste Zangers
  2. Karin Bloemen

Rikki Borgelt, Hannah Mae, Tangarine, Matthijn Buwalda, Karin Bloemen, SERA en Claude gaan elkaar komend seizoen verrassen en verbazen met de mooiste liedjes van elkaar, gezongen voor elkaar. Wil je de artiesten beter leren kennen? We hebben ze voor je op een rij gezet: 

Uitzending zaterdag 14 september om 20.30 uur op NPO 1

In de eerste aflevering staat Karin Bloemen centraal. Karin zit al meer dan 40 jaar in het vak en kan niet wachten om toegezongen te worden. Karin is een zeer veelzijdige vrouw, ze is kleinkunstenares, zangeres, cabaretière, comédienne, lerares, coach, schrijfster en in haar vrije tijd haakt ze. De Beste Zangers hebben dus een flink repertoire om uit te kiezen. 

SERA - Weet je nog

SERA bijt in de eerste aflevering van Beste Zangers het spits af. Ze heeft een liedje gekozen dat ook bij haar past. Ze wordt bijna dertig en dat vindt ze best heftig. Ze denkt vaak terug aan de momenten van vroeger en gaat daarom het nummer ‘Weet je nog’ voor Karin ten gehore brengen.

SERA - Weet je nog | Beste Zangers 2024

Claude - Fire

Toen Claude erachter kwam dat ‘Fire’ van The Pointer Sisters één van de lievelingsliedjes van Karin Bloemen was, wist hij meteen dat hij deze voor haar wilde zingen. Hij zong het nummer vroeger al met zijn zussen.

Claude - Fire | Beste Zangers 2024

Hannah Mae - Geen kind meer

Het liedje van Karin Bloemen dat voor Hannah Mae op nummer 1 stond is ‘Geen kind meer’. Het is een liedje dat troost geeft, een arm om je heen. Dit liedje heeft al meer dan duizenden mensen getroost. Voor Hannah valt bij dit nummer alles op zijn plek. De moeder van een goede vriendin van haar is onlangs overleden en ze zingt dit nummer voor Karin en haar vriendin in gedachten. Een prachtig eerbetoon.

Hannah Mae - Geen kind meer | Beste Zangers 2024

Toen Karin Bloemen drie jaar oud was verdween haar vader uit haar leven. Haar stiefvader nam heel snel die lege plek in binnen in het gezin. Haar stiefvader heeft haar vanaf haar zevende jarenlang misbruikt en mishandeld. Tot haar veertiende jaar heeft ze in angst en in een soort hel geleefd. In haar boek schrijft ze hierover van zich af. Voor Karin is het heel belangrijk om haar verhaal te vertellen, omdat ze vindt dat het haar taak is om te laten zien dat het altijd pijn blijft doen: “En dat je het nooit vergeet, maar dat je het wel jezelf kunt vergeven. Het is nooit jouw schuld en het zegt niets over jou als iemand jou misbruikt, het zegt iets over diegene die jou misbruikt”

Kinderen en volwassenen die slachtoffer zijn van seksueel misbruik kunnen voor hulp en advies terecht bij de Hulplijn Seksueel Misbruik. Ook getuigen van seksueel misbruik of mensen die een slachtoffer van seksueel misbruik in hun omgeving willen helpen, kunnen met hun vragen terecht bij de Hulplijn. Het telefoonnummer is 0900-999 90 01.

Matthijn Buwalda - Met heel je hart

Na dit indrukwekkende verhaal van Karin is het de beurt aan Matthijn Buwalda om voor Karin te zingen. Hij besluit het nummer ‘Met heel je hart’ voor haar te zingen. Een liedje dat Karin avond na avond in haar theatershow heeft gezongen, maar dat hij nu heeft herschreven en voor haar gaat zingen.

Matthijn Buwalda - Met heel je hart | Beste Zangers 2024

Tangarine - I dreamed a dream

Het liedje dat Tangarine voor Karin gaat zingen werd met enige regelmaat bij hen thuis gedraaid door hun moeder. Een lied dat gaat over terugkijken op dromen en dromen die zijn vergaan. Voor de broers symboliseert het lied een bepaalde dankbaarheid dat zij het nu voor Karin mogen zingen.

Tangarine - I dreamed a dream | Beste Zangers 2024

Rikki Borgelt - Amsterdam gaat dood

Toen Rikki in het repertoire van Karin dook, kwam ze het nummer ‘Amsterdam gaat dood’ tegen. Een nummer dat gaat over dat de rauwheid, imperfectie, grofheid en viezigheid van Amsterdam aan het verdwijnen is. Een nummer waar Rikki zich enorm in kan vinden. En speciaal voor Karin zingt ze het in het Nederlands. 

Rikki Borgelt - Amsterdam gaat dood | Beste Zangers 2024
Luister hier naar alle nummers van aflevering 1

    Beste Zangers: Karin Bloemen

Terugkijken op NPO Start

Volgende week wordt Claude bezongen door de Beste Zangers. Zaterdag 21 september om 20.30 uur op NPO 1.

MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading