Cultuur Tips Zomer Maastricht
KunstKunst
KunstKunst

5 x tips voor dagje weg in Maastricht deze zomer

Maastricht bruist van de cultuur en dat is ook komende zomer niet anders. Laat je met deze vijf tips verrassen voor een dagje uit in deze charmante stad aan de Maas.

  1. Kunst
Maastricht Grotten Zonneberg NachtwachtMaastricht Underground, Jean Jacques

Grotten Zonneberg, Nachtwacht

Grotten Zonneberg

Loopt de temperatuur op? Duik onder de grond in de Grotten Zonneberg. Verken het donkere, hoge en koele gangenstelsel en bewonder de muurschilderingen die op het mergel zijn gemaakt. Er is hier zelfs een unieke versie van De Nachtwacht te vinden.

Voor de avonturiers is er de mogelijkheid om deze grotten op een step te verkennen. Zonder elektriciteit, geluid en ontvangst, maar uitgerust met een zaklamp op je hoofd kan je op twee wielen dieper het stelsel in.

Beschikbaarheid: Diverse data en tijdstippen, afhankelijk van de gekozen rondleiding.

Lumière Open Air Film Festival

Lumière Open Air Film Festival

Lumière Open Air Film Festival 2024

Wil je juist wél met een drankje in je hand op een grasveld van de ondergaande zon genieten? Breng dan een bezoek aan Lumière Cinema, dat deze zomer wordt omgetoverd tot een buitenbioscoop. Op het doek zie je zowel recente film-releases als tijdloze klassiekers. En wist je dat Lumière in 2024 de prijs ‘Best Arthouse Cinema of the Year’ heeft gewonnen?

Data: Van vrijdag 9 tot en met dinsdag 20 augustus.

Op zoek naar binnenactiviteiten voor regenachtige dagen?

Maastricht Tentoonstelling What Freedom Is to MeGert Jan van Rooij

What Freedom Is To Me, Bonnefanten 2024

What Freedom Is To Me

Voor het eerst schittert het werk van Isaac Julien in een Nederlands museum. Raak betoverd door caleidoscopische installaties, baanbrekende films en meeslepende video's. Laat je meevoeren door een uitgebreide selectie van Juliens meest iconische werken, waar film, dans, fotografie, muziek, theater, schilderkunst en beeldhouwkunst samenkomen.

Te zien tot en met: 18 augustus 2024.

Imke PanhuijzenImke Panhuijzen

Who the Hell is Ted Noten?

Who the Hell is Ted Noten?

Tassen van dierbare sieraden, opgezette dieren en echte geweren die zijn ingegoten in blokken acrylaat. Ted Noten is vooral bekend geworden vanwege zijn onconventionele creaties. Veertig jaar na zijn vertrek keert hij terug naar zijn geliefde Maastricht, waar zijn kunstenaarschap begon. Stap bij Artichoque Art Gallery in de wereld van Noten en krijg een sfeerimpressie van zijn bruisende creativiteit.

Data: Tot en met 31 augustus 2024 elke donderdag tot en met zondag 13.00 - 17.00 uur.

Maastricht Tentoonstelling BINNENSTEBUITENIvory van Appeven

Zaaloverzicht BINNENSTEBUITEN, Bonnefanten 2023

BINNENSTEBUITEN

Op stap met de (klein)kinderen? In de wereld van BINNENSTEBUITEN is alles voor nieuwsgierige, niet-volwassenen vanaf zes jaar net iets anders dan je gewend bent. Geen tentoonstelling zoals je ‘m verwacht, maar een interactieve reis naar de dromerige binnenwereld van een kind. Je mag er namelijk alles aanraken, klimmen, luisteren én knutselen.

Te bezoeken tot en met: 5 januari 2025.

Schrijf je in voor de kunst nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle kunstprogramma's en evenementen van AVROTROS.

Dit veld is verplicht

MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading