AVROTROSFriedrich Kunath, I Haven_t Had A Good Time In A Long Time, 2020-2021, Collection Mauro Poponcini, Courtesy Tim Van Laere Gallery Antwerp-Rome
KunstKunst
KunstKunst

3 x verfrissende tentoonstellingen

Ben je op zoek naar kunst en verkoeling deze zomer? Deze tentoonstellingen zullen je letterlijk en/of figuurlijk opfrissen.

  1. Kunst

Van park naar museum

Park De Oude Warande in Tilburg verandert tijdens Lustwarande in een bijzonder museum. In de veertiende editie van Lustwarande wordt met de tentoonstelling ‘ARBOS’ het houten beeld van nu in het zonnetje gezet. En dat tussen de bomen!

Hout is het oudste materiaal om sculpturen mee te maken, maar werd in de 16e eeuw verdrongen door marmer en brons. Nu maakt hout een come back en wandel je in de buitenlucht langs verrassende houten sculpturen van verschillende kunstenaars.

Lustwarande, Park De Oude Warande in Tilburg
Te zien t/m 6 oktober 2024

AVROTROS

Tatiana Wolska (2024) Lustwarande - ARBOS. Foto: GJ. van ROOIJ

Spetters op het doek

Spelen in de golven, rustig drijven of hangen aan het zwembad. De tentoonstelling ‘Licked by the waves | Nieuwe baders in de kunst’ in Museum MORE laat zien hoe moderne en hedendaagse kunstenaars de badende mens verbeelden.  

De mythologische Venus en Diana en de Bijbelse Eva en Susanna waren eeuwenlang de belangrijkste bloot badende vrouwen in de schilderkunst. Maar vanaf de 19e eeuw kwamen daar moderne versies, vrouwen én mannen, voor in de plaats.

Bekijk baders van onder andere Marlene Dumas, Niki de Saint Phalle, Camille Bombois en Amoako Boafo.

Museum MORE, Gorssel
Te zien t/m 6 oktober 2024

AVROTROSCourtesy Gnyp Gallery Berlin

Jenna Gribbon - Beach Whities (2020), private collection Germany

Frisse gedachten in de koele natuur

Volgens Helene Kröller-Müller (oprichter van), kun je meer van kunst genieten in de rust van de natuur. Laat haar Kröller-Müller Museum nou net in Nationaal Park De Hoge Veluwe liggen.

Daar kun je nu, omringd door de koelte van de natuur (en de klimaatinstallatie van de museumzalen), genieten van de tentoonstelling 'Door de bomen het bos'. Je ziet kunstwerken van vier kunstenaars die allemaal op hun eigen manier kijken naar de verhouding tussen mens en natuur.

[Tekst loopt verder onder de afbeelding]

AVROTROS

Hans Op de Beeck - Roe Deer (2018)

Andy Holden kijkt en luistert naar vogels, Eija-Liisa Ahtila gaat in gesprek met de natuur, Julian Charrière onderzoekt de rol van het landschap in kunst en Hans Op de Beeck stelt klimaatveranderingen aan de orde. 

Leuke extra: Makerscollectief Circus Andersom maakte voor de tentoonstelling een korte en een lange wandeling door de beeldentuin, waarbij al je zintuigen worden geprikkeld. 

Kröller-Müller Museum, Otterlo
Te zien t/m 15 september 2024

MeerMeer
Loading
AndersAnders
Loading