In De Ik Vertrek Vlog van Alex en Martina is te zien hoe zij een authentieke Hongaarse goulashsoep bereiden. Hoe ze dat doen, lees je in het recept.
Hét Goulashsoep recept van Alex en Martina
Bereidingstijd: ongeveer 2,5 uur
Aantal personen: 4
Ingrediënten:
1,5 liter water
600 gram runderlappen
2 eetlepels (olijf)olie
3 uien
2 rode paprika’s
1 bospeen
300 gram aardappelen
1 teentje knoflook
1 eetlepel paprikapoeder
2 eetlepels milde goulashcrème
1 eetlepel paprikacrème
1 blokje runderbouillon
1 verse laurierblad
1 theelepel karwijzaad
1 eetlepel pepersaus.
Zout
Bereiding:
Begin met het snijden van de uien in dunne reepjes. Snijd hiernaast ook de runderlappen in kleine blokjes.
Verhit vervolgens de 2 eetlepels olie in de bogrács of ruime soeppan en fruit de reepjes ui. En voeg vervolgens de runderblokjes samen met de paprikapoeder aan de pan toe. Rooster dit enkele minuten tot dat het vlees een mooie kleur krijgt.
Voeg de Goulashcrème en de Paprikacrème aan de pan toe. Naar smaak kan er ook zout toegevoegd worden.
Giet vervolgens 1,2 liter water over het geheel. Breng het water aan de kook en voeg hierna het bouillonblokje, de knoflook en het laurierblad toe. Roer af en toe even in de pan.
Laat de pan voor de komende anderhalf uur zachtjes op een laag pitje gaar stoven totdat het vlees zacht is geworden.
Snijd de paprika’s, tomaten en de wortel in blokjes en voeg dit toe aan het geheel. Laat dit vervolgens weer een half uurtje stoven.
Snijd ondertussen de aardappelen is stukjes en gooi dit samen met de karwijzaad en de pepersaus in de pan. Laat dit 20 minuten zachtjes mee sudderen.
Ook lekker: Goulashsoep met een stuk stokbrood. Traditioneel gezien wordt Goulash vaak gegeten met brood ernaast.
Eetsmakelijk / jó étvágyat!
Alex en Martina