Kamp Van Koningsbrugge - Exit Mick en Marty

AVROTROS

De beasting in de eerste uren van Kamp Van Koningsbrugge seizoen 3 kostte twee cursisten de kop: Mick en Marty. Hoe is het om de opleiding zo vroeg te moeten verlaten?

Exit Mick en Marty

Mick

Mick droomde 1.5 jaar lang om deel te mogen nemen aan Kamp Van Koningsbrugge. Hij wilde graag uitgedaagd worden en dingen doen die hij op papier niet zou kunnen. Mick kwam er al snel achter dat hij niet fit genoeg was. Tijdens de speedmars had hij het lichamelijk zwaar maar ging hij door op zijn karakter. De beasting heeft hem de genadeslag gegeven. Mick kreeg last van paniek en besefte dat hij niet in staat was de opleiding succesvol af te ronden. Hij voelt zich niet commando waardig. 

Het is Ray die Mick zijn badge eraf trekt terwijl ze het kamp in de verte zien liggen… Mick heeft Kamp Van Koningsbrugge niet onderschat maar zichzelf wel overschat. Hij heeft er een waardevolle en bijzondere ervaring bij. 

Marty

Marty begon vol vertrouwen aan Kamp Van Koningsbrugge. Hij dacht fysiek en mentaal sterk genoeg te zijn en zou doorgaan tot het bittere einde. Dit einde kwam echter eerder dan verwacht.

“Alles wat je verwacht, wordt 10 x overtroffen.”
Marty

Tijdens de beasting ging Marty door zijn rug en kreeg hij last van een oude blessure. Instructeur Dai gaf hem de keuze om door te gaan of te stoppen. Na onderzoek van de medic gooide Marty alsnog de handdoek in de ring. Marty, zelf fysiotherapeut, kwam tot de realisatie dat hij met de pijn die hij voelde niet verder zou raken in de opleiding. ‘’Beschamend, frustrerend en heel erg teleurstellend om er zo vroeg mee te stoppen.’’ Zijn rug liet hem in de steek.