Instructeurs Kamp Van Koningsbrugge

AVROTROS

Ray en Dai worden ondersteund door een vijftal ervaren instructeurs: Rob, John, Stephen, Paul en John. 

AVROTROS

Rob

Wat is een goede commando voor jou?

-Een goede commando is voor mij iemand die wil weten wat zijn beperkingen en mogelijkheden zijn en bereidt is om deze kennis in te zetten om zijn doelstellingen te behalen. Hiervoor zal hij de grenzen opzoeken in wat hij fysiek en mentaal aankan. Daarnaast is een commando loyaal en betrouwbaar in alle situaties.
 

Wat is Kamp Van Koningsbrugge voor jou?

-KVK was voor mij een geweldige ervaring. Samenwerken met de maten, het team van Tuvalu, de filmploegen en natuurlijk Jeroen maakte dat het voelde als één grote familie.

AVROTROS

John

Wat is een goede commando voor jou?

-Een goede Commando is voor mij iemand die op fysiek en mentaal gebied het uiterste uit zichzelf haalt om ervoor te zorgen dat de klus wordt geklaard.

Wat is Kamp Van Koningsbrugge voor jou?

-Kamp Van Koningsbrugge was voor mij een hele leuke en mooie ervaring. Het was tof om te zien hoe twee compleet verschillende werelden (televisie / Defensie) samenkwamen en vanaf dag 1 al in harmonie met elkaar konden werken.

AVROTROS

Stephen

Wat is een goede Commando voor mij?

-Om hier antwoord op te geven is iets meer uitleg nodig.

Je zult moeten kijken naar de (hoofd)taken van het KCT.

  • Direct Action

  • Speciale Verkenningen

  • Military Assistance

De meeste taken moet een Commando uitvoeren onder fysiek en mentaal zware omstandigheden: weinig slaap/ weinig gegeten/onzekere factoren/zware uitrusting/overal pijn/uitputting. Onder deze extreme omstandigheden moet hij/zij nog steeds het groepsbelang voorop zetten en nog steeds de opdracht succesvol afronden.

Succesvol zijn binnen de Kernwaarden van het KCT en mandaat van de opdracht.  

Iemand bij wie alle primaire levensbehoeften zijn "afgenomen" en nog steeds in staat is het groepsbelang voorop te zetten, nog steeds gefocussed is op het belang én slagen van de opdracht. Dat is voor mij een Commando Speciale Operaties.

En er zijn veel mensen Commando, alleen die weten het nog niet van zichzelf......

Wat was Kamp Van Koningsbrugge voor mij?

-Kamp Van Koningsbrugge was voor mij een geweldig avontuur. Naast een weerzien met vrienden en het maken van nieuwe vrienden was dit een mooie kans om het KCT nóg beter op de kaart te zetten en een succes te maken van het programma. Dat was ook één van de redenen om ja te zeggen.

Kortom, een hele gave tijd gehad met mooie mensen. Een tijd die ik nooit meer zal vergeten!

AVROTROS

John

Wat is een goede commando voor jou?

Iemand die zijn eigen belang op de tweede plaatst zet, iemand waar je 100% op kunt vertrouwen en die in staat is om onmenselijk prestaties te leveren in dienst van een ander. 

Wat was Kamp Van Koningsbrugge voor mij?

Een poging om de kijker een inkijk te geven in de voornamelijk mentale aspecten waar SF-operators soms dagelijks mee te maken krijgen.

AVROTROS

Paul

Wat is een goede commando voor jou?

Een goede commando is voor mij een persoon die de juiste normen en waarden bezit als mens en topfit, strijdbaar is. Naast dat hij als individu moet kunnen presteren, is het van belang dat hij ook in een team moet passen. Hij zal over een groot leervermogen moeten bezitten, creatief zijn, bescheiden zijn en goed moeten kunnen communiceren. Velen denken erover om te starten maar durven de stap niet te nemen of geven te snel op. Je moet het echt willen en liefde voor het werk hebben.

Wat was Kamp van Koningsbrugge voor jou?

Kamp van Koningsbrugge was voor mij een grote eer om een goed beeld van het Korps Commandotroepen weer te kunnen geven. Omdat er veel “geheimzinnigheid” heerst, hoop ik dat de wereld ziet wie wij zijn en waar wij zo trots op zijn. Met een team individuen die uit het juiste hout zijn gesneden bevestigd het weer dat je als team kan werken en er een fantastische tijd van kan maken. De crew van sloot hier goed op aan. Dit alles in de omgeving van de bakermat Bakhuys Roozenboom kamp, waar iedere commando ooit is begonnen.