Flikken Maastricht seizoen 10 - overzicht

AVROTROS

In seizoen 10 van Flikken Maastricht maken Wolfs en Eva een nieuwe start. Nadat Wolfs heeft besloten toch niet aan de slag te gaan in Milaan, gaan de twee weer samen aan het werk. Alles lijkt weer als vanouds maar niets is minder waar. De dochter van Wolfs, die haar straf uitzit, is in gevaar als haar identiteit uitlekt in de gevangenis. Als dochter van een politieman komt zij in de problemen. Wolfs raakt hierdoor meer en meer gefrustreerd en doet er alles aan om Fleur te helpen. Hij doet een beroep op officier van justitie Bols en hoofdinspecteur Mechels, maar bij iedereen vangt hij bot. Uiteindelijk neemt hij het heft in eigen handen met alle gevolgen van dien.

Eva is ondertussen druk met het beschermen van Jens Bols, officier van justitie, die naar aanleiding van een eerdere zaak ernstig wordt bedreigd. Het komt zelfs tot een aanslag waardoor hij moet onderduiken in een safe house ver van Maastricht. Wat niemand kan overzien is dat de bedreiging veel ernstiger is dan gedacht. Terwijl Wolfs meer en meer geobsedeerd raakt door de problemen van Fleur, staat Eva er helemaal alleen voor.

OVERVALLEN - aflevering 1

Op een industrieterrein is een man getuige van een professioneel uitgevoerde brute overval op een geldkantoor, waarbij zeer zware wapens worden gebruikt en een dode valt. Wolfs en Eva zijn snel ter plaatse en er volgt een wilde achtervolging. Na een heftig vuurgevecht ontsnappen de daders en komen Wolfs en Eva erachter dat de dode jongeman eerder betrokken was bij een klungelig mislukte poging tot roof. Aangezien dat van geen kanten rijmt met deze professionele overval moeten ze alles uit de kast halen om uit te zoeken met wie de jongen het geldkantoor overvallen heeft en hoe ze aan hun zware wapens kwamen.

Twee broers uit het criminele circuit die elkaars bloed wel kunnen drinken, treffen elkaar voor het eerst sinds hun ruzie, bij de begrafenis van hun moeder. De familie is bang dat dit ernstig uit de hand gaat lopen. Romeo en Marion gaan polshoogte nemen.

Gastrollen: Tim Haars, Ferri Somogyi, Anne-Marie Jung, Mamoun Elyounoussi, Soumaya Ahouaoui

HET MODEL - aflevering 2

De vriendin en model van een bekende Maastrichtse kunstenaar wordt dood in bad bij haar ouders aangetroffen met een plastic zak over haar hoofd. Alles wijst op een zelfmoord, maar haar vader, een ex-politieagent, is ervan overtuigd dat het moord is. De zaak voert Wolfs en Eva naar een wereld van kunst, grote ego’s, jaloezie en veel drank & drugs. Dan ontdekken ze dat het dode meisje in bad niet het enige model is dat op verdachte wijze omgekomen is. Hebben ze te maken met een seriemoordenaar?

Marion ontmoet een oude schoolvriend op het bureau. Het klikt meteen weer, totdat ze hoort waar hij aangifte van komt doen; aliens hebben zijn favoriete koe ontvoerd. Wat lacherig belooft ze een kijkje te nemen op de boerderij, waar Romeo de tel kwijt raakt tussen de koeien en Marion toch denkt dat er meer aan de hand is.

Gastrollen: Peter Bolhuis, Bert Kuizenga, Lieke Antonisen, Micha Hulshof, Martijn Nieuwerf

GEKTE - aflevering 3

Een bekende ontwerpster uit Maastricht wordt dood aangetroffen in haar atelier. Merkwaardig, omdat haar man haar die avond naar het vliegveld gebracht heeft voor een vlucht naar Milaan. Wolfs, Eva, Marion en Romeo komen ter plaatse als de doodsoorzaak niet meteen is vast te stellen. Pas na sectie blijkt dat ze is vergiftigd met het gas Sarin. Haar man verdenkt zijn zwager en is woest op Marion omdat hij bij haar al twee keer aangifte tegen de man heeft gedaan. De broer blijkt een schizofrene man die al vaker gedreigd heeft zijn zus wat aan te doen, omdat hij ervan overtuigd is dat ze haar ontwerpen gebruikte om de wereld over hem te vertellen. Als blijkt dat hij de componenten waarmee Sarin gemaakt kan worden in huis heeft, rest de vraag of hij wel of niet de dader is.

Marion is zo van slag door de verwijten die de echtgenoot maakt dat als ze bij een huiselijk geweldzaak geroepen wordt, ze harder optreedt dan ze wil. Het levert vervolgens een klacht op.

Gastrollen: Martijn Nieuwerf, Michiel de Jong, Bram Coopmans

DE VOORTVLUCHTIGE - aflevering 4

Tijdens het vervoer van een bekende crimineel naar de rechtbank vindt er een spectaculaire bevrijdingsactie plaats. De bus waarin hij wordt vervoerd, wordt klemgereden en de man weet te ontsnappn. Naast de zware crimineel ontsnapt ook Wijnand de Jonge, de kunstenaar en seriemoordenaar die Wolfs en Eva eerder aangehouden hebben. Er volgt een massale klopjacht op de ontsnapte gevangenen. Romeo en Marion spotten Wijnand in een luxe auto, maar raken hem kwijt. Dan openen Wolfs en Eva de jacht op hem, maar ook zij verliezen hem op een bouwplaats uit het oog. Dan neemt Wijnand contact met hen op. Hij beweert de eerdere moorden niet gepleegd te hebben en is nu zelf op zoek naar de echte dader.

Als Marion en Romeo een klacht van een schaapherder over een loslopende hond natrekken, komen ze bij een dierenarts aan. Romeo vertrouwt het niet, omdat de gordijnen overdag dicht zijn. Als de voordeur opengaat, moeten zij in een split-second beslissen wat te doen.

Gastrollen: Peter Bolhuis, Bert Kuizenga, Micha Hulshof, Christine van Stralen

AVROTROSAVROTROS

Onder schot

STAPPEN - aflevering 5

Wolfs gaat op stap met een oude studievriend die hem vertelt dat hij ongeneeslijk ziek is en van plan is er binnenkort uit te stappen. Hij vraagt zijn oude makker Wolfs zijn vrouw in te lichten als hij er niet meer is. Wolfs probeert hem tijdens de lange avond op andere gedachten te brengen, maar dat blijkt tevergeefs. De volgende dag wordt de auto van zijn vriend onbeheerd aangetroffen bij de Maas. Wolfs vreest voor zelfmoord en vangt de vrouw van zijn vriend op. Maar wat deed de auto in de buurt van het lijk van een bekende crimineel dat diezelfde ochtend aangetroffen wordt. Toeval of is er meer aan de hand?

Romeo en Marion storten zich op een reeks diefstallen in een verpleegtehuis. Geen makkelijk zaak, want iedereen kan het gedaan hebben. Een gesprek met de directrice werpt echter nieuw licht op de zaak.

Gastrollen: Cees Geel, Marjolein Keuning, Anja Winter, Gerson Oratmangoen

HET DISPUUT - aflevering 6 (aflevering 100)

Wolfs en Eva krijgen te maken met een zeer bijzondere zaak. In een prachtig groot huis waar oud-studenten uit Delft na hun pensioen weer samen zijn gaan wonen, wordt een van de bewoners doodgeschoten in zijn kamer. Het merkwaardige is dat alle andere bewoners samen aan tafel zaten ten tijde van de moord. Zij kunnen het dus niet gedaan hebben. Er is weliswaar een spoor dat naar tuin leidt, maar de tuinman die op dat moment aan het werk was, heeft niets bijzonders gezien. Wolfs en Eva breken hun hoofd over wie en vooral hoe de moord heeft kunnen gebeuren. Als ze denken dat de oplossing nabij is, stapt Eva nietsvermoedend in haar auto...

Romeo en Marion zoeken een vermiste Belgische jongen. Zijn zeer Christelijke moeder maakt zich grote zorgen, want haar zoon is niet gewend om in zo’n grote stad als Maastricht alleen rond te dwalen.

Gastrollen: Derek de Lint, Truus te Selle, Theo Pont, Ad Fernhout, Martijn Nieuwerf, Pamela Teves

AVROTROSAVROTROS

Een bijzondere zaak voor Wolfs en Eva

DE WETHOUDER - aflevering 7

Een wethouder krijgt het zwaar te verduren als hij bij een vergadering van de plaatselijke voetbalclub geen extra financiering regelt. Het gevolg is dat de voetbalclub haar velden kwijtraakt en moet sluiten. Een journalist ter plekke wil weten wat er aan de hand is en of de wethouder aan vriendjespolitiek doet. De volgende ochtend wordt de man doodgeslagen voor zijn woning gevonden. Iedereen is ervan overtuigd dat het om een wraakactie gaat van supporters.

Dan komt het geruchtencircuit op gang en is de vraag of er niet meer aan de hand is. Heeft de wethouder inderdaad bevriende zakenrelaties voor getrokken bij gemeentezaken en is hij misschien wel het slachtoffer geworden van een kwade concurrent? Wolfs en Eva worden op de zaak gezet.

Romeo en Marion krijgen te maken met overlast van dealende jongeren.

Gastrollen: Bill van Dijk, Martijn Nieuwerf, Ruurt de Maesschalk, Marieke van Weelden

PLAN B - aflevering 8

Wolfs en Eva krijgen te maken met niets ontziende criminelen die het voorzien hebben op een juwelier. Ze gijzelen het zieke dochtertje van een medewerkster die ze binnenlaat en toegang geeft tot de kluis. De mannen gaan ervandoor met een grote hoeveelheid dure sieraden. Maar door alert optreden van Wolfs en Eva weten ze één van de daders te pakken voordat hij via de luchthaven kan ontsnappen. Ze verhoren de man, Serge, maar die geeft geen krimp en lacht ze zelfs uit. De volgende dag blijkt waarom.

Zijn mededaders hebben het zieke meisje ’s nachts weer ontvoerd en dreigen haar te doden als Serge niet nog dezelfde dag vrijkomt. Terwijl iedereen jacht maakt op de verblijfplaats van het meisje kunnen Wolfs en Eva niet anders dan Serge laten lopen. Samen met Mechels en Bols verzinnen ze een gewaagd plan om het meisje te vinden en Serge weer op te pakken.

Marion en Romeo krijgen ondertussen te maken met een vondeling die bij de kerk is gevonden. Uit nader onderzoek blijkt dat dit niet de eerste keer is.

Gastrollen: Martijn Nieuwerf, Celine Purcell, Ad van Kempen

HET STUK - aflevering 9

Het is avond en een aantal studenten van de toneelschool van Maastricht repeteert voor een toneelstuk. De gemoederen en emoties lopen zo hoog op dat een paar acteurs huilend en ruziënd naar buiten rennen. Eén van hen wordt ’s ochtends dood in de Maas aangetroffen. Wolfs en Eva doen onderzoek en krijgen te maken met een eigenwijze regisseur. De man is een bekend, aanstormend talent die niet schroomt om zijn acteurs, desnoods met drugs, tot het uiterste te dwingen. Voor Wolfs en Eva is het duidelijk dat dit experiment de jongen noodlottig is geworden. Dit blijkt echter nog lastig te bewijzen.

Fleur heeft het zwaar te verduren in de gevangenis. Ze is bedreigd door vrouwen die door Wolfs en Eva in de gevangenis zijn beland. Er wordt zelfs een poging tot moord op haar gepleegd. Wolfs doet wat hij kan, maar de gevangenisdirectie lijkt het allemaal helemaal niet zo serieus te nemen.

Gastrollen: Maud Dolsma, Martijn Nieuwerf, Guy Clemens, Khaldoen Elmecky, Juul Vrijdag

KLEM - aflevering 10

Er duiken vervuilde pillen op in het uitgaanscircuit in Maastricht. Het loopt voor één meisje fataal af. Na bestudering van bewakingsbeelden wordt gelukkig de dealer snel gepakt, maar hij weigert iets te zeggen. Omdat er te weinig bewijs is, moet Bols hem laten lopen, waarna Wolfs en Eva de jongen in de gaten houden. Dat brengt ze al snel naar de plek waar de pillen geproduceerd worden.

Mechels dwingt Wolfs om de relatie met Bols te verbeteren en samen uit eten te gaan. Als er tijdens dat etentje een aanslag op Bols gepleegd wordt, blijkt deze al langer te worden bedreigd. Hoogstwaarschijnlijk door de bende juwelendieven die Wolfs en Eva eerder gepakt hebben.

Fleurs situatie in de gevangenis verslechtert met de dag en de directie van de gevangenis weigert haar situatie te verbeteren. Wolfs probeert van alles, maar ook Mechels en Bols kunnen hem niet helpen. Hij raakt meer en meer gefrustreerd en Wolfs besluit het heft in eigen hand te nemen.

Gastrollen: Maud Dolsma, Martijn Nieuwerf, Lieke Antonisen, Ursul de Geer, Willem Voogd, Sander Foppele, Antje Montero, Ids van der Krieke

AVROTROSAVROTROS

Fleur

SAFE? - aflevering 11

Ondanks dat iedereen in opperste staat van paraatheid is gezien de bedreigingen aan het adres van Jens Bols, kunnen ze een volgende aanslag op hem niet voorkomen. Als Bols ’s ochtends zijn huis verlaat, wordt zijn auto opgeblazen. Wonder boven wonder overleeft hij de aanslag. Eva en Wolfs krijgen de opdracht hem te beschermen. Wolfs is er echter met zijn hoofd helemaal niet bij, gezien de situatie van zijn dochter. Als Wolfs de opdracht krijgt om een vervalser na te gaan, ziet hij zijn kans schoon.

Mechels geeft ondertussen Eva de opdracht om met Bols naar een safehouse in Amsterdam te vertrekken. Beiden zitten daar niet op te wachten, maar gezien het gevaar, accepteren ze het gelaten. In het safehouse ziet Eva op tv een speciaal politiebericht waarna zij in allerijl Wolfs probeert te bereiken die met heel andere zaken blijkt bezig te zijn.

Gastrollen: Maud Dolsma, Martijn Nieuwerf, Ids van der Krieke, Peter Tuinman, Wimie Wilhelm, Elise van ‘t Laar